torsdag 5. mai 2016

"Maratondag" i skogen

Flott morgensol over et lite vann i grenseområdene mellom Kristiansand og Lillesand

Nok en fin vårdag ligger bak oss, og for min del ble det en ordentlig "maratondag" i skogen. I løpet av dagen har det blitt 20 kilometer på kryss og tvers i skogene her i Tveit. Først en formiddagstur på 13 kilometer, og nå i kveld en tur på ca. 7 kilometer.

Morgendugg i edderkoppens nett

Dagen startet med litt dugnadsarbeid. En av "toppturene" her i Tveit skulle trackes med GPS slik at vi kunne legge ut GPS-sporet på Turløypegruppa sin nettside. Videre skulle jeg innom en av turkassene for å se hvordan det stod til med bok og skrivesaker. Når disse tingene var gjort var det tid for å ta turen vekk fra løypa og ut i terrenget.

En liten "tur-selfie" i Gabriel Scott sitt rike.

Nærkontakt med grevling

Et par hundre meter etter at jeg hadde forlatt løypa hørte jeg det rasle i lyngen like foran meg. Jeg stoppet opp for å prøve å finne ut hva det var, og plutselig raser en grevling gjennom lyngen mindre enn ti meter foran meg. Den stopper opp i ei steinur litt lenger borte og jeg får fyrt av fotoapparatet.


Gammel beverdam


Flott "pyntet" langs skogsbilvegen med hvitveis


Formiddagsturen slik den vises på Lommekjent.no


Idyllisk ved Kroktjønn i kveldssola

Etter at middag var spist, og en halvtime i godstolen ble de mulighet til en liten kveldstur. Denne ble lagt til et område noe lenger vest enn der jeg var i formiddag. Jeg fulgte merket løype drøyt to kilometer innover skogen for så å finne fram GPS og peile meg inn mot et lite vann jeg ikke hadde besøkt tidligere.

Helt stille, ikke et vindpust som lager bevegelse i vannspeilet ved Pinketjønn

I det jeg forlater Pinketjønn er sola i ferd med å gå ned, og jeg kan se tilbake på en lang dag i skogen med mange fine opplevelser. 


Kveldsturen slik den vises på Lommekjent.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar