tirsdag 30. desember 2014

På ski inn i soloppgangen

Rød himmel i øst like før soloppgang

I min oppvekst kunne jeg legge bak meg flere hundre kilometer på ski i løpet av en vinter, men de siste 15 årene har det blitt heller få skiturer. For å være mer presis snakker vi om ei god mil siden 2005, og siste tur var for ganske akkurat 4 år siden.


Soloppgang på Himmelsyna 649 moh

Det er mange grunner til at skiturene har vært nesten fraværende, men med redusert balanse etter sykdom for noen år tilbake, og bosted nesten ute ved sørlandskysten er ikke forutsetningene for de lange skiturene de beste.


Flott morgenstemning i det sola kommer

På årets nest siste dag lå forholdene til rette for å børste støv av skiene og la de prøve de flotte løypene på Høgås øst for Evje i Setesdalen. Her er et område som ligger på 500 - 600 moh der lokale ildsjeler har langt ned mye arbeid i løypetraseer som kan benyttes selv om det ikke er mer enn 30 - 40 cm snø.Ingen ting å si på utsikten fra "rasteplassen""Julepyntet" furu
Flott vinterlandskap langs løypa


Dagens tur slik den vises på Lommekjent.no

(Den siste kilometeren var GPS'n tom for batteri så her vises en rett strek tilbake til utgangspunktet)

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder, Øyvind, og god tur videre på ski i vinter! Jeg kan spare meg jeg, men legger snøen seg skikkelig her på mine kanter så skal jeg nok klare å dra fram plankene for en tur igjen her også. Ingen favorittsyssel her i gården altså, men hindrer snø og is spennende fiske så er skigåing et alternativ. ;)

    SvarSlett
  2. Takk for det Bjarne, og så følger jeg ivrig med på bloggen og dine "eventyr" med storfisk og villmark også i 2015 :)

    SvarSlett