onsdag 9. juli 2014

Sørlandsk villmark

Rjukanfossen (fallhøyde 45 m.) er regnet for å være det høyeste fossefallet i Aust-Agder

Sommerferie betyr mulighet for en skikkelig tur, og i dag gikk turen til Årdalen naturreservat i Åmli kommune. Sørlandet kan så absolutt by på vill og urørt natur og dette området er et godt eksempel på det.

Turen startet ved Dale øverst i Tovdal ca 4 mil fra Åmli. Herfra fulgte jeg elva innover dalen, og etter siste natts kraftige regnvær var stien forvandlet til bekk.

Flott rasteplass noen hundre meter inn for Rjukanfossen

Etter å ha passert Rjukanfossen etter drøye 3 kilometer flater terrenget ut, og elva snor seg innover dalen. Her finner en mange fine plasser for en rast. Etter hva jeg har fått høre er det stort sett bare småfisk så langt oppe i elva.

Denne gamle kroken har nok stått her i mange generasjoner

Like inn for fossen kommer en inn i Årdalen Naturreservat. Dette reservatet henger sammen med Furebuheii naturreservat og Rukkevatn naturreservat og det gjør at en her har relativt store områder som er urørte.


Gammel bu ved Ånebjør

Noe menneskelig aktivitet har det vært i Årdalen, men det er nok lenge siden vollen her ved Ånebjør har vært i bruk. I utkanten av vollen står det ei gammel løe og ved denne fant jeg også en gammel plog.


Det er nok noen år siden denne plogen ble brukt til å pløye jorda her inne i villmarkaDagens tur slik den vises på Lommekjent.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar