søndag 15. november 2015

På jakt etter stillheten


Stillhet kan ofte være mangelvare i hverdagen. Slike øyeblikk som dette er viktig for meg.

Det er november, søndag ettermiddag og det blir stadig tidligere mørkt. Likevel ble det tid til en liten rundtur på i overkant av 5 kilometer i et skogsområde like ved der jeg bor. Det å kunne søke ut i naturen, sette seg ned under ei furu ved et lite vann og kun høre naturens egne lyder er godt for kropp og sjel. De fleste av oss lever i en stadig mer masete hverdag der det blir lite tid til ro og ettertanke. Jeg tror likevel det er viktig at vi setter av litt tid noen ganger i uka der både kropp og hode kan innta hvilepuls.


Selv om en ikke er mer enn 2 kilometer fra bygda er det områder som ligner urskog.

Starten på dagens tur gikk langs et mindre vassdrag med bekker, myrer og noen mindre tjern. For få litt variasjon på veien tilbake tok jeg en sving over et høydedrag og siktet meg inn på ei merket løype noe lenger sør. Oppe på en bakkekam gikk jeg rett på et viltkamera, så den heldige eier av dette får bilder av mer enn bare hjortevilt neste gang han sjekker kameraet.


Roterende "kremtopp" i bekkenKlokka nærmer seg 17 på ettermiddagen og det begynner å mørkne i skogen

Nok en gang kan jeg se tilbake på en fin tur i nærområdet, og tar jeg med hodelykt kan jeg sikkert få flere fine ettermiddagsturer til skogs i dagene og ukene som kommer.


Dagens lille rundtur slik den vises på Lommekjent.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar