onsdag 12. april 2017

Kveldsbesøk i Nedre Timenes naturreservat

Fint å slappe av ved Indre Drangsvann rett etter solnedgang

I kveld ble det en liten oppdagelsesferd i Nedre Timenes naturreservat. Dette området ligger ei drøy mil fra der jeg bor, og en av naboene er Sørlandsparken næringspark.Turen startet på en flott gruset sti, og så lenge jeg gikk på denne traff jeg en del folk

Nedre Timnes naturreservat er et viktig friluftsområde for bydelene Randesund og Hånes, men det jeg traff på av turgåere holdt seg stort sett på brede gruslagte stiene. Noen få møtte jeg på avstikkeren til utsiktspunktet på Roksheia. Resten av turen verken så eller hørte jeg noe til folk.


Det grønnes i solhellinga


Turens høyeste punkt, Roksheia 126 moh

For å få litt utsikt tok jeg turen opp på Roksheia, og selv med litt dis over fjorden kunne jeg se fyrene både på Grønningen og Oksøy.


Grønningen fyr sett på 9,5 kilometers avstand


Oksøy fyr sett på 11 kilometers avstand

Oppe på Roksheia var det en del vnd, og etter å ha skrevet navnet mitt i turboka der,  tok jeg turen ned i lavere terreng. Litt lenger inn i naturreservatet kom jeg over et område med flere større steinrøyser og steinmurer. Det skal også være funnet helleristninger i området, så her har det vært menneskelig aktivitet gjennom flere tusen år.


Steinrøyser i kulturlandskapet på Nygård


Det vokser mange forskjellige tresorter i naturreservatet. Kristtorn er en av dem.

Mot slutten av turen tok jeg noen avstikkere fra de mest tydelige tråkkene, og kom etter hvert over mot Fievann. Her ble det en liten kafferast i strandkanten rett før sola gikk ned. En del små ørret drev "hoppe-trening" langs land. Artig å se disse småtassene hoppe 30 - 40 cm over vannflaten.


Kvelds stemning ved Fievann

Etter 8 kilometer og drøye to og en halv time var jeg tilbake ved bilen, og kan se tilbake på en fin tur. Det som overrasket meg mest var at dette flotte området var nesten folketomt en fin onsdagskveld i april.


Kveldens tur slik den vises på Lommekjent.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar