fredag 26. februar 2016

Alene med godsakeneFlott start på turen i det sola dukket opp bak åsen

Denne uka har mange hatt vinterferie. Selv måtte jeg nøye meg med en dag i skisporet men hva gjør vel det når en treffer innertier med vær og forhold. I lavlandet der jeg bor er skiføret borte, så jeg måtte vende nesa litt innover i landet for å finne nok snø. Noen kilometer sørvest for Evje ligger området Fjælestad / Abusland der en finner områder som ligger fra 400 - ca 600 moh. Dette var et ukjent område for meg, selv om det ligger bare en times biltur hjemmefra.


Liløa er en populær samlingsplass for hyttefolket i området, men klokka 8 på morgenen var jeg alene her

Området  rundt Fjælestad er småkupert med myrer og furuskog. Dette er "orrfuglland" og som førstemann på vei innover løypene skremte jeg opp minst en orrfugl. Turen startet fra hytteområdet på Fjælestad og gikk innover myrene. Termometeret viste 10 kuldegrader i det jeg gikk fra bilen, så det var friskt og godt, men jeg fikk varmen i kroppen i stigningen opp mot Abusdalsknuten. Her fikk jeg sola i ryggen også.

Abusdalsknuten 596 moh


Klart og fint vær gav god utsikt. Her ser en mange kilometer innover i fjellheimen


Lyset var så sterkt at der var umulig å se noe som helst på kameraets skjerm, men et lite inntrykk av forholdene får en.

Turen ble litt amputert, da jeg fikk litt problemer med en skibinding. Skinna som går under skoen og bak til hælen sprakk og løsnet. Det førte til at den ene skia ble vond og styre, så da ble det retur samme vei, og ikke en noe lengre rundtur.

Kan uansett ikke klage over drøye 8 kilometer i fine løyper i strålende morgensol. Nesten rart at ingen andre var ute og fikk oppleve en slik fin start på dagen, men de tok vel turen ut når sola hadde jagd vekk noen av kuldegradene. Jeg kan se tilbake på en fin tur der jeg kunne nyte stillheten og morgenstemningen alene. Det føles litt som å ha en stor godtepose alene, men slike opplevelser unner jeg virkelig andre å få også.

Dagens tur slik den vises på Lommekjent.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar