torsdag 25. september 2014

Toppen av Totenåsen

Glissen og mager granskog og myrer preger mye av terrenget som ligger på 800 moh.

Nok en flott høstdag over Østlandet og været klaffet perfekt for mine planer om en tur i høyden. I området vest for Torsetra på Totenåsen ligger et område med flere topper på over 800 meter og i dag fikk fire av dem besøk.

 Morgentåke over de lavere deler av Totenåsen. Bildet er tatt mot nordvest fra Tjuvåsen

Turen startet ved Langsetra, og første topp som fikk besøk var Tjuvåsen på 812 moh. Videre bar det nord-østover mot Holokampen på 818 moh.

Rett ved Torseterkampen ligger Rausteinshytta som er et populært mål for skiløpere vinterstid. 

Topp nummer tre og den høyeste på turen er Torseterkampen på 841 moh. Litt historie er også greit å få med seg så det ble en liten avstikker ned til hjemmefronthytta litt sør for kampen.

Den opprinnelige hjemmefronthytta brant i 2009, men det er bygget opp igjen en kopi på samme sted.


Det er mye seintvoksende og gammel granskog i området, og selv her på 750 moh finnes det noen "gamle troll". Det blir ganske stemningsfullt her inne når morgensola titter inn.


Blått og fint vann i Rausteinstjernet, men med frost i myra i morgentimene fristet det ikke å prøve badetemperaturen.

Etter å ha slappet avmed niste og kaffe i sola ved Rausteinshytta bar det vestover og opp på den siste av toppene - Pålsknappen på 832 moh. Videre gikk turen sør-vestover om Anfinnsetra og så langs grusvegen tilbake til utgangspunktet ved Langsetra og med det var drøye 16 kilometer i flott natur tilbakelagtDagens tur slik den vises på Lommekjent.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar