søndag 29. desember 2013

29. desember - og nesten vår i skogen

Utsikt fra tårnet på Slettehei

Etter flere dager med mye vind og regn var det i dag sola som satte sitt preg på Sørlands-naturen.
Med dagens klarvær var en tur opp i høyde for å få litt utsikt fristende. Dagens utgangspunkt ble Gruetjønn mellom Ålefjær og Justvik, og mål for turen et av de høyeste punktene i Kristiansand - Slettehei.


Tårnet på Slettehei (277 moh) gjør at en kommer opp over tretoppene og får en flott utsikt i alle retninger.

Turen startet på en anleggsvei som er laget i forbindelse med en strømkabel som går mellom Norge og Danmark. Denne kommer i land like vest for Ålefjær. Etter å ha fulgt denne en drøy kilometer tok jeg av og fulgte en gammel skogsbilveg oppover lia. Ble noe små stopp oppover lia, for en stigning på opp mot 30% merkes.

En liten avstikker fra stien mot Slettehei ligger denne grillhytta.

Vel oppe lia gjorde jeg en liten avstikker. Hadde les på UT.no om grillhytta og utsikten her oppe, og det måtte sjekkes. Etter en kort pause her satte jeg kursen videre innover heia mot Slettehei som var det egentlige målet for turen.
Du finner en og annen gammel og grov furukjempe her inne på heia.

Med dagens flotte vær slo det meg at det ikke var folk ute på heia, men i det jeg nærmet med Slettehei møtte jeg både tobeinte og firbeinte turgåere som hadde kommet stien vestfra, og den første som ville hilse på meg var en 4 mnd gammel Alaskan Malamute - en "bamse" av en valp men utrolig flott og tillitsfull hund.
Kalenderen viser 29. desember, men denne bekken tror det er vår.Dagens tur slik den vises på Lommekejnt.no

2 kommentarer: