lørdag 28. juni 2014

Et flott gjensyn med Finnmark


























Orros - Øytun sin skolehytta inne på vidda sør for Alta.

For nesten 26 år siden satte jeg kursen for Finnmark og Øytun Folkehøyskole i Alta. Dette var et år der jeg fikk lære mye om både Friluftsliv, Finnmarks-naturen og samisk kultur og folkeliv.

Denne helga var det tid for gjensyn med skolen og en del av elevene jeg gikk sammen med, og selvsagt var det lagt opp til flere turer med flotte naturopplevelser.


























Midnattssol over Altafjorden

Øytun ligger fint til i furuskogen noen kilometer sør for Alta. Rett bak skolen ligger fjellområdet Skoddevarre som er et flott turområde, og det ble også en tur hit for å se midnattssola.


























Orrosvannet rett ned for Øytun sin skolehytte

Jeg hadde dessverre lagt igjen fiskestanga sørpå men en av de andre som var med på turen halte i land en ørret på drøyt 1,1 kilo.

























Også polarhunder kan slappe av på tur

Øytun er kjent for sin hundekjøringslinje, og det er flere hundegårder på skoleområdet. På helgas turer fikk noen av hundene være med som kløv-hunder. Var en fin opplevelse å få gå med et slikt flott dyr.

Ble ikke den lange turen til Finnmark denne gangen, men lysten på å komme tilbake og oppleve mer av Finnmarks-naturen har ikke blitt mindre.