søndag 20. april 2014

Magisk vårkveld i skogen


























Flott kveldslys over Ogge

Påskeaften hadde vi sol fra skyfri himmel fra morgen til kveld her sør. Ofte kommer det noen skyer inn på kvelden, men denne dagen forble skyfri, noe som la til rette for en flott solnedgang. Jeg tok meg en liten kveldstur til Ogge, en større innsjø snaue to mil fra der jeg bor for å nyte stillheten denne kvelden. En flott opplevelse å sitte i vannkanten og se sola forsvinne bak furutoppene samtidig som roen senker seg over skogen.


























Sola sender de siste strålene utover Ogge denne kvelden

I det sola forsvant og det ble for mørkt til å fotografere, hørte jeg susen av vingeslag like over meg - og der kom fiskeørna susende. Den gikk ned på vannet knappe 100 meter fra der jeg satt for å ta fisk. En utrolig opplevelse å se denne storfiskeren i aksjon på nært hold. Blir nok flere turer hit for flotte opplevelser i løpet av våren.

søndag 13. april 2014

"Skogsarbeid"


























Ikke lett å finne stien her i eikeskogen med masse løv på bakken, så her må det merkes for at andre skal finne frem.

Det siste halvåret har mange av mine skogsturer bestått i å legge til rette for at andre også skal få oppleve gleden ved tur i skog og mark. Rydding av løyper, merking og skilting er viktig for at flere skal ta turen ut.
Her i Tveit hvor jeg bor er vi en aktiv dugnadsgjeng som nå i løpet av de siste månedene har arbeidet med å rydde, merke og skilte nærmere 20 kilometer løyper. I tillegg har vi  omkring 30 kilometer løyper som skal vedlikeholdes.

Elektronikken har også inntatt skogen, og GPS er snart å finne på alle mobiltelefoner. Gårsdagens tur bestod blant annet i å "tracke" en lengre distanse for å gjøre GPS-spor tilgjengelig for andre turgåere.

Har selv veldig stor glede av turer i nærområdet, og har derfor et engasjement for at også andre skal få del i denne gleden. Kartet nedenfor viser strekningen jeg gikk i går - en flott morgentur på drøye 12 kilometer.